Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Празник на Философския факултет

   
Празник на Философския факултет

Веднага след Студентския празник, Философският факултет на Алма матер отново имаше сериозен повод за празнуване. На 10 декември, с вълнуваща тържествена церемония, абсолвентите от Випуск 2009 г. получиха своите университетски дипломи.

Тържеството на философите започна с връчване на Доктор хонорис кауза на проф. д-р Траян Гоцевски – виден учен от Скопския университет, Република Македония. Проф. Гоцевски е един от най-известните учени в областта на проблемите на сигурността и икономиката на образованието далеч зад границите на Република Македония. Неговите послания са за свят без граници, етническа толерантност, икономика основана на знанието и образованието и активни контакти с университетските центрове.

Като декан на Философския факултет на Скопския университет „Св.Св. Кирил и Методий” проф. Гоцевски пръв инициира подписването на първия договор за сътрудничество със Софийския университет в лицето на ФФ. Автор е на 52 книги, повече от двеста статии, доклади и монографии. Той получи високото университетско отличие и като знак за задълбочаване на връзките на науката, образованието и културата между СУ и Скопския университет.

След приключване на церемонията по връчването на Доктор хонорис кауза, проф. дмн Недю Попиванов - Зам.-ректор на СУ, връчи и Почетен знак със синя лента на изявения учен от Философски факултет доц. Ингрид Шикова – ръководител на катедра Европеистика.

Shikova