Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „По каналния ред”

   
„По каналния ред”

Културният център на СУ “Св. Климент Охридски” отново Ви кани на представлението “По каналния ред” от Жан-Клод Кариер със Захари Бахаров и Руси Чанев.

В настоящото представление Захари Бахаров и Руси Чанев заемат постовете на комисар и сътрудник на тайните служби. В своята пиеса Жан-Клод Кариер навлиза в изследване на темата за удоволствието от доносничеството, което един сътрудник получава в играта с властови позиции.

Ето какво казва френският сценарист и драматург: “Във Франция, преживях немската окупация. После работих в Испания на Франко (с Луис Бунюел) и в комунистическите Чехословакия и Полша (с Милош Форман и Анджей Вайда). Имах възможност отблизо да се запозная с атмосферата на следене, шпиониране и страх, която цареше в тези страни. Виждах как моите приятели страдат. След много години, когато започнах да съчинявам „По каналния ред”, спомените ми сами се върнаха при мен”.

Жан-Клод Кариер е известен с работата си с Луис Бунюел, Фолкер Шльондорф, Милош Форман, Жан-Люк Годар, Питър Брук...; автор е на адаптации по произведения на Гюнтер Грас, Милан Кундера, Марсел Пруст...Награждаван е с Оскар, Златна палма, БАФТА и редица престижни отличия и номинации.

17 ноември /сряда/, 19.00ч.

Университетска театрална зала, Ректорат

Коментари

Влез, за да коментираш.