Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Марка „Софийски университет”

   
Марка „Софийски университет”

Уважаеми колеги,
Докато държавата и медиите водят дебат, за да решат „проблемите” на Софийски университет “Св. Климент Охридски”, броени дни след Деня на народните будители и само три седмици преди Патронния празник на Университета, рейтинговата система за висшите училища в България е публично достъпна.

Колеги, да се поздравим за постигнатите резултати - Софийски университет “Св. Климент Охридски” е на първо място в 21 от общо 24 професионални направления, в които обучава студенти.

Да отдадем заслуженото на колегите в следните професионални направления, които доказаха, че по-високото финансиране не винаги е гарант за качество:

Администрация и управление, Биологически науки, Биотехнологии, Икономика, Информатика и компютърни науки, История и археология, Математика, Науки за земята, Обществени комуникации и информационни науки, Педагогика, Педагогика на обучението по ..., Политически науки, Право, Психология, Религия и теология, Социални дейности, Социология, антропология и науки за културата, Туризъм, Физически науки, Филология, Философия, Химически науки.

Нека достойно да продължим да отстояваме позициите на Софийски университет “Св. Климент Охридски” - не само на най-старото висше учебно заведение в страната, но и на модерен европейски университет, който предлага престиж, реализация и отлично ниво на научноизследователската работа.

Коментари

Влез, за да коментираш.