Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Курсове по немски език

   

След успешното приключване на проекта за повишаване на квалификацията на преподавателите във висшите училища в България през 2010 г., Факултетът по класически и нови филологии предлага на преподавателите и служителите в СУ „Св. Климент Охридски” курсове по немски език.

Курсовете са изцяло съобразени с изискванията към чуждоезиковото обучение, залегнали в Общата европейска езикова рамка.

Защо да изучаваме немски език?

  1. Немският език е най-често говореният език като роден език в Европейския съюз.
  2. Немският език е езикът, от който и на който се превежда най-много в световен мащаб.
  3. Германия е на пето място в света по издаване на нови книги след Англия, САЩ, Китай и Русия. Познанията по немски език ви дават възможност да използвате научна литература в оригинал.
  4. Немският език е най-често използваният език в Интернет след английския език. Това прави 156 200 000 уебсайтове, без PDF-форматите.
  5. Германия е първата икономическа сила в Европейския съюз. Успешен бизнес с Германия и с останалите немскоезични страни ни прави самите нас успешни.
  6. Немският език е вторият по важност научен език. Приносът на Германия към научните изследвания във всички области на знанието е безспорен.
  7. Комуникацията на немски език с ваши колеги от Германия, Австрия и Швейцария увеличава шансовете ви за успешна научна кариера.
  8. Владеенето на немски език ви доближава до културата на 102 000 000 души, които живеят в немскоезичните страни.
  9. Нашият университет има договори за сътрудничество с всички немски университети, които заемат челни позиции в световната ранглиста на висшите училища.
  10. Милиони туристи посещават всяка година Германия и останалите немскоезични страни. Бъдете един от тях и се наслаждавайте на прекрасното чувство да общувате с тези открити и добронамерени хора.

Цената на всяко ниво (от нулево ниво до ниво В2) е 350 лева. Часовете ще се провеждат в събота и неделя.

Ще се радваме да заявите вашето участие на адрес: dmgeorgieva@yahoo.de
GSM 0888 58 21 78 (до 19 часа).

Научен ръководител на проекта: доц.д-р Детелина Мец

Коментари

Влез, за да коментираш.