Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Културен ден

   
Културен ден

С три културни събития започва месец февруари в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Sekulova1

От 17:00 в галерия "Алма Матер" Центърът за Източни езици и култури и Катедра Арабистика и Семитология организират изложба Живопис на Румяна Секулова. Студенти, преподаватели и гости ще имат възможност да се потопят в "едно пътуване към средиземноморския цвят на силна светлина и олекотени сенки, на прозрачност и сияние."

egipet

Излизайки от магията на "едно безкрайно човешко средиземноморско лято на арабския бряг, усетено чрез пейзажа на природата там", посетителите ще бъдат въвлечени в красотата и величието на Египет с фотографската изложба на Джени Маджаров, организирана съвместно с Катедра Етнология към Исторически факултет и галерия „Алма Матер”.

Interface123

От 18:00 в Конферентната зала на Софийски университет "Св. Климент Охридски" ще се състои премиерата на сборника "Interface Sofia"/"Интерфейс София", със съставител и редактор Александър Кьосев. Представянето е повод за дебат около визуалната култура на София от последните години, за предложения за нови възможни намеси и проекти за участие в нейната променяща се среда.

Коментари

Влез, за да коментираш.