Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Кандидатстудентски изпит по МАТЕМАТИКА

   
Кандидатстудентски изпит по МАТЕМАТИКА

Тема № 2 се падна на предварителния кандидатстудентски изпит по МАТЕМАТИКА.

1224 кандидат-студента са изявили желание да положат изпит по математика. Той се състои в решаване на десет задачи в продължение на пет астрономически часа. Кандидатите могат да използват сини химикалки, черен молив, линийка, триъгълник, пергел и гума. Внасянето в залите на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри по време на изпита е абсолютно забранено.

Методически указания: решението на всяка задача трябва да съдържа кратки обосновки и обяснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или определения са извършени съответните доказателства, пресмятания, построения и изводи. Възможно е някои задачи да имат няколко начина на решения. Всеки от тях дава еднакъв брой точки. Основна цел на кандидата е да изложи решенията на задачите от изпита пълно, кратко и ясно, като използва въведената в училище математическа символика.

С изпита по МАТЕМАТИКА кандидатите се борят за специалностите: Философия, Социология, Публична администрация, Математика, Информатика, Приложна математика, Математика и информатика, Компютърни науки, Софтуерно инженерство, Ядрена техника и ядрена енергетика, Физика и математика, Астрофизика, метеорология и геофизика, Физика и информатика, Медицинска физика, Комуникация и физична електроника, Квантова и космическа теоретична физика, Фотоника и лазерна физика, Оптометрия, Химия, Химия и информатика, Компютърна химия, Инженерна химия и съвременни материали, Геология, Стопанско управление и икономика.

Коментари

Влез, за да коментираш.