Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Изложба „Градът”

   
Изложба „Градът”

Културният център на СУ “Св. Климент Охридски” представя „Градът” – изложба на Студентите от Следдипломния курс по фотография към ФЖМК за учебната 2009/2010.

„Градът” е пространство на неизбежното съжителство. В големия град всеки има своите мечти, гледна точка, претенции. Изкуството на фотографията от своето раждане, като че е осъдено да рефлектира върху градското битие – битието на гражданите в града и на града, поради или въпреки гражданите. Така се оформя жанра street photography.

Студентите от Следдипломния курс по фотография към ФЖМК за учебната 2009/2010, прегръщат темата за „градското” и поставят своите обективи между себе си и града. Шестимата млади автори избират да покажат града, без да налагат своята представа за него, в почти безстрастни фотографии, оставят гледащия сам да намери своя поглед, сякаш се намира на реалното място на заснемане и има възможност да пречупи това, което вижда през собственото си аз. Авторите споделят погледа си върху централни – типично градски места: площада пред НДК, Попа, моста на влюбените, Софийското метро и моловете, но и анонимни тайни кътчета, които се разкриват не на всеки: къщата с ангелите, квартална кръчма... Към късчетата София се прибавят тези от морето и Букурещ – чужди и толкова близки едновременно.

Официално откриване: 18.30, 2 ноември 2010

Галерия Алма Матер, СУ “Св. Климент Охридски”, Ректорат, Северно крило, вход откъм ул. „Шипка”

Коментари

Влез, за да коментираш.