Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / До членовете на Академичната общност

   
До членовете на Академичната общност

С удовлетворение Ви информирам, че днес 6 април 2011 г., след личната намеса на министър-председателя, Министерският съвет на Република България взе решение, с което се предоставя безвъзмездно за управление на Софийския университет целия терен на парковата част на бившата лятна резиденция на румънската кралица в гр. Балчик, с изключение на намиращите се в него сгради.

Имотът се предоставя при условие, че в него се организира учебна дейност, не се извършват строителни дейности, не се отдава под наем, както и не се сключват договори за съвместна дейност върху имота.

Решението задължава Софийския университет да инвестира всички приходи от предоставения имот, включително входни такси в дейности по поддържане, опазване и развитие на имота.

В четвъртък, 7 април т.г. в 9.00 ч. каним всички членове на академичната общност на Централния вход на Ректората за символично отваряне на вратите на Университета.

Уважаеми колеги,

Благодаря Ви за подкрепата, която дадохте не на идеята Софийския университет да разполага с един имот повече, а за защитата на добре познатите национални интереси, които изискват визия за развитието на образованието и науката.

РЕКТОР: проф. дин Иван Илчев

Коментари

Влез, за да коментираш.