Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Дни на кандидат-студента

   
Дни на кандидат-студента

От 04 до 06 март в Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще се проведат Дни на кандидат-студента.

И през трите дни на събитието кандидат-студентите ще могат да се информират за различните специалности в Софийски университет „Св. Климент Охридски” от „първа ръка” – от студентите.

Тази година любителите ще могат да се разходят назад във времето в Музея по палеонтология и исторична геология, да се потопят в атмосферата на средновековието и борбата с мечове, да надникнат отвъд земната кора или пък – да се запознаят с традиционни български обичаи.

Кандидат-студентите ще видят как нещата се случват в Университетски театър „@лма @лтер” – и като зрители, и като актьори.

Учениците с гражданска позиция ще имат възможност да станат част от Университетското радио и телевизия „Алма Матер”, да наблюдават симулация на съдебен процес, да участват в различни събития от дневния ред на университета и самите те да се превърнат в двигателна сила, изразявайки мнението си на Кръгла маса.

За онези, които се интересуват от точните науки – студентите от Химически факултет са подготвили серия от опити, които ще могат да бъдат наблюдавани във фоайето на Ректората, а в сградата на самия факултет за посещение ще бъдат отворени всички лаборатории.

Програмата вижте тук.

Коментари

Влез, за да коментираш.