Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Часът на Земята 2010”

   
„Часът на Земята 2010”

Международната природозащитна организация WWF планира серия от събития за „Часът на Земята”, който ще се случи на 27 март, събота, от 20.30 ч. Очаква се над един милиард души в България и още 119 държави в цял свят да угасят осветлението си за един час като символичен знак да се предприемат сериозни действия срещу промените в климата.

Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Бранденбургската врата в Берлин, Айфеловата кула в Париж, виенското колело London Eye в Лондон, четири от петте най-високи сгради в света, включително извисяващата се на 800 метра Бурж Калифа в Обединените арабски емирства, Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк, статуята на Исус Спасителя в Рио де Жанейро, императорският дворец в Банкок и мемориалът на мира в Хирошима ще угаснат за „Часът на Земята 2010”.

Часът на Земята е една от най-мащабните световни инициативи за изразяване на съпричастност за сериозни действия срещу климатичните промени. Инициативата започва през 2007 г. в Сидни, Австралия, където 2,2 милиона домакинства и фирми угасят осветлението си за един час, за да покажат, че е време да се предприемат реални стъпки срещу промените в климата.
През 2009 г. в "Часът на Земята" се включиха 4189 града в 88 държави, предаде КРОСС.
Идеята не е да се пести ток, а символично да се покаже, че е време за сериозни действия срещу промените в климата. Всеки от нас ще има един час за размисъл, за разпален разговор с приятели, за романтична вечеря с близки хора.
Всеки може да се включи в събитието и да стане съпричастен просто като изгаси осветлението за 1 час в събота - 27 март (събота) от 20.30 до 21.30 ч.

Източник: actualno.com

Коментари

Влез, за да коментираш.