Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / "Амбициозен проект - дано успеят!"

   
"Амбициозен проект - дано успеят!"

"Амбициозен проект - дано успеят!" възкликнал един от рецензентите на проекта за Университетска лаборатория по атомно-силова микроскопия преди година. Днес - лабораторията вече е факт.

Проф. дмн. Недю Попиванов - заместник ректор по научната и международна проектна дейност, подчерта "Не са важни парите, които ще се налеят, те са необходими, важни са резултатите." Тази година обаче - парите за наука, които държавата отпуска на университета, са три пъти по-малко, отколкото предишната.

Лабораторията по атомно-силова микроскопия от една страна ще постави основите на фундаментални научни изследвания, а от друга - ще даде възможност на младите специалисти да се запознаят с най-новите технологии и методики. Тя е оборудвана с три AFM апарата (Atomic force microscope), които позволяват работа с нанотехнологии, бионанотехнологии и манипулиране на биологични технологии. Това е една сравнително нова техника, която покрива всички аспекти на съвременната наука, в стремежа микроелектрониката да се обедини с нанотехнологиите.

 

Коментари

Влез, за да коментираш.