Начало / Новини / Новини и събития / Футболният отбор на Софийския университет е шампион по футзал за 2024 г.

   
Футболният отбор на Софийския университет е шампион по футзал за 2024 г.

За първи път в своята история футболният отбор на Софийския университет „Св. Климент Охридски” е национален университетски шампион по футзал. Това е поредно голямо постижение не само за футбола, но и за спортната история в Алма матер.

След трудно преминаване на груповата фаза отборът реализира невероятни победи в елиминациите на 1/4 финала над Техническия университет с 8:2, на 1/2 финала над ЮЗУ с 2:1 и във финала над НСА с 4:1.

1

Двамата треньори на отбора по футзал проф. д-р Георги Игнатов и гл. ас. д-р Николай Стайков благодарят на всички момчета от отбора: Борислав Борисов, Радослав Христов, Румен Рангелов и Никола Неделчев от Юридическия факултет, на Борис Тодоров от Факултета по класически и нови филологии, на Траян Тенев от Факултета по журналистика и масова комуникация –голмайстор на турнира, на Павел Павлов, Стефан Стефанов, Димитър Димитров и Кристиян Гълъбов от Факултета по науки за образованието и изкуствата, на Илия Стоянов от Физическия факултет, на Цветан Вълчинов от Факултета по математика и информатика и на Здравко Панев от Историческия факултет.

2