Начало / Студенти / Новини / INSAIT стартира лятна изследователска програма за студенти

   

Срок за кандидатстване: 30 януари 2023 г.

 

INSAIT стартира лятна изследователска програма за студенти по модела на Caltech, MIT и ETH Zurich

 

Таланти от България и чужбина ще работят в София с водещи професори по модела на топ американски и швейцарски университети

Днес INSAIT - Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет “Св. Климент Охридски” обяви лятна изследователска програма за студенти, обучаващи се в бакалавърски и магистърски програми. Програмата е създадена по успешния модел на летните студентски изследователски програми на елитни университети като ETH Цюрих, Калифорнийския Институт по Технологии (Caltech) и Масачузетския Технологичен Институт (MIT) и дава възможност за изследователска дейност под ръководството на едни от най-добрите професори в света на компютърните науки и изкуствения интелект, сред които проф. Люк Ван Гуул, проф. Мартин Вечев, проф. Драгомир Радев, и други.

Стажът е с възнаграждение от 1500 EUR месечно, с продължителност между 8 и 10 седмици и ще се проведе в периода между юни и август 2023-а година в София.

 

Целта на програмата е студентите да се докоснат до процесите, хората и културата в научно-изследователските среди и да придобият знания в изключително актуални области като машинно самообучение, автономни коли, обработка на естествен език, кибер сигурност и други. Летните изследователски програми са доказан механизъм за привличането на младите таланти към света на науката, изследователската дейност и света на високите технологиите.

 

Програма е отворена за кандидатстване до края на януари 2023-а година. Повече за условията на кандидатстване на уеб страницата на INSAIT- insait.ai/surf