Начало / Новини / Новини и събития / Завършиха бакалаврите от випуск 2021 г. на Философския факултет

   
Завършиха бакалаврите от випуск 2021 г. на Философския факултет

На тържествена церемония, която се проведе в Аулата в Ректората на Софийския университет, 230 бакалаври от випуск 2021 г. на Философския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование.

 

Празникът бе открит от декана на Философския факултет проф. д.пс.н. Соня Карабельова, която поздрави абсолвентите с тяхното завършване. Тя припомни дните, в които се срещаха в онлайн платформите и подчерта, че тези дни са показали, че могат да се справят с всякакви предизвикателства, които животът поставя, и то успешно.

1-3

Проф. Карабельова поздрави най-младите си колеги от свое име и от името на деканското ръководство на факултета и им пожела смело да преследват своите мечти и да ги осъществят. „Вярвам, че през тези четири години сте получили знанията, придобили и сте развили уменията, необходими да реализирате високия си потенциал“ каза проф. Карабельова и благодари на абсолвентите за това, че по време на обучението си са предизвиквали своите преподаватели заедно да търсят отговорите на важни за всички въпроси.

1-17

Обръщайки се към абсолвентите, тя цитира Карл Густав Юнг и ги призова да помнят, че най-големите, най-важните проблеми в живота като цяло са неразрешими. Те не могат да бъдат решени. Те трябва да бъдат надживени. „Радвайте се и бъдете горди от това, което сте постигнали, стремете се да реализирате всички ваши желания и стремежи. Защото именно това придава смисъл на живота, но помнете, че рецепта за живеене, която да е подходяща за всички случаи, няма“, каза проф. Карабельова и ги призова да запазят вярата си, надежда, любовта и проницателността си, най-прекрасните чувства, които придават смисъла на живота и помагат да запазим оптимизма и надеждата.

1-4

Деканът на Философския факултет отбеляза в словото си, че днес е празник не само на дипломантите, но и на техните родители, които са ги подкрепяли през годините, на техните близки и приятели, но и на техните преподаватели. Тя призова завършващите да приемат днешния ден и като начало на нещо ново, непознато, с което ще се справят. „Уверени сме, че който и път да изберете, достойно ще защитите името на Философския факултет и на Университета“, каза още проф. Карабельова и допълни, че техните преподаватели ще следят развитието им и че ще се радват на успехите им.

1-2

Накрая тя ги призова да не спират да мечтаят, да бъдат смели и да бъдат уверени, че са направили правилния избор и че са избрали вярната посока в живота си и им пожела на добър час.

1-7

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Васил Маринов поздрави абсолвентите и отбеляза, че е важно какво стои зад техните дипломи. „Вярвам, че зад тях стоят знания, умения, възможности, стоят хора, които са в състояние да се справят с предизвикателствата на бързо променящия се свят, хора, които са способни да продължават да се учат“, каза проф. Маринов и ги поздрави за положените усилия.

1-8

Той призова абсолвентите да не забравят Софийския университет и своите преподаватели, които винаги биха се радвали да запазят връзката с възпитаниците. Пожела им много професионални успехи и на добър час и обяви випуск 2021 за завършил.

1-5

Церемонията продължи с връчване на дипломите на абсолвентите.

1-12
1-16
1-14