Начало / Новини / Новини и събития / Завърши випуск 2021 на Философския факултет

   
Завърши випуск 2021 на Философския факултет

В Аулата на Софийския университет се състоя тържествена церемония, на която 350 магистри и бакалаври от Философския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. 12 са пълните отличници.

Деканът на Философския факултет проф. д.пс.н. Соня Карабельова откри празника и приветства присъстващите в този важен и паметен за тях ден. Тя поздрави абсолвентите за положените усилия и им пожела много успехи в техния път и развитие. По думите й този път няма да е лек, животът има много предизвикателства, с които трябва да се справят, но е уверена, че по време на обучението си в различните специалности на Философския факултет са успели да научат и придобият известни умения, които да задълбочават, развиват и усъвършенстват, така че да се справят с различните изпитания в живота.

1

„Ние сме горди с вашите успехи. Щастливи сме, защото във Философския факултет обучаваме най-добрите студенти на България“, каза проф. Карабельова и изрази увереността си, че повечето от тях вече са избрали и учат в магистърските и докторските програми на Философския факултет, а други се реализират в мечтаната от тях професия.

4

Деканът пожела на абсолвентите достойно да защитават името на Философския факултет и винаги да се връщат в своя факултет: „Бъдете смели, дръзки и не спирайте да мечтаете. Защото тази максима е изконно извечна – човек е голям, колкото големи са мечтите му. Уверена съм, че ще ги постигнете. На добър час, колеги!“.

12

Заместник-ректорът на Софийския университет доц. д-р Анета Антонова също поздрави завършващите студенти и изрази радостта си, че има възможността да ги поздрави по случай празника им от името на ректорското ръководство. Тя не скри вълнението си види сърцето на Алма матер – Аулата, препълнено с живот, туптящо от вълнението на толкова много щастливи млади хора, на техните близки и приятели.

3

Днес е много емоционален ден за всички нас – вашите преподаватели, които се вълнуваме да ви видим като пораснали, способни и уверени хора, за вашите родители и близки, които са били до вас и понякога с цената на лишения и много постоянство, са ви направили добри хора. Но днес е и ден, в който всички вие, колеги, можете с основание да сте горди с положените усилия, с безсънните нощи, с преодоляването на трудни конспекти, с усвояването на сложната материя и овладяването на задълбочени знания“, каза доц. Антонова и допълни, че всички тези усилия са си заслужавали и че всяка преодоляна трудност ги е доближавала до един от най-щастливите дни от тяхното следване – получаването на дипломата за успешно завършено висше образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

2

Заместник-ректорът призова най-младите си колеги никога да не забравят, че днес са тук, защото не са се отказали да вярват в себе си, да се борят и да покажат какво могат. „Уверили сте се, че е много по-добре да се изправите пред трудностите, отколкото да бягате от тях. Запомнете това и си го припомняйте в бъдеще, когато животът неизменно изправи поредното предизвикателство пред вас“, каза още доц. Антонова.

5

Обръщайки се към завършващите, тя заяви, че една от причините всяка година Софийският университет да е толкова напред в Националната рейтингова система е добрата реализация на завършилите. „Вие се дипломирате в най-престижния Философски факултет в страната, където винаги са постъпвали едни от най-добрите кандидат-студенти в България. Затова нямам притеснение как ще се справите оттук насетне.“

8

Доц. Антонова призова абсолвентите да не забравят, че академичната общност винаги е била единство между преподаватели и студенти, което продължава и след тяхното дипломиране, да не забравят, че завинаги остават възпитаници на своята Алма матер. Тя ги призова да бъдат горди, че са част от Софийския университет и да защитават неговото име и да направят горди преподавателите си с постиженията и успехите си.

9

Накрая доц. Антонова изтъкна, че пред абсолвентите се отварят много възможности, но и големи отговорности, и изрази убедеността си, че ще се справят с тях. Тя им пожела личен и професионален път, който повече да вдъхновява, отколкото да ги разочарова и да бъдат здрави.

Заместник-ректорът обяви випуск 2021 на Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за завършил.

7

Празникът продължи с връчването на дипломите.

6
15