Начало / Новини / Новини и събития / Трета обща докторантска конференция „Млади изследователи“

   
Трета обща докторантска конференция „Млади изследователи“

В Аулата започна Третата обща докторантска конференция „Млади изследователи“. Събитието е организирано от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и в него участват над 50 изследователи, работещи в различни научни области. Конференцията продължава традицията, създадена в хода на приключилия проект „Докторантски център“ и е заявка за устойчивост на дейностите, насочени към подкрепа на младите учени.

Научният форум бе открит от заместник-ректора на Софийския университет проф. д-р Мария Стойчева, която изрази желанието си това събитие да стане традиция, както и надеждата си в различните панели докторантите да обсъдят помежду си различни проблеми и да се подготвят за своите публикации.

1-1

Проф. Димитър Денков поздрави участниците в конференцията и допълни, че тя е не само за докторанти, но и за млади учени. Проф. Денков заяви, че конференцията е традиционна вече за Университета и идеята е това да стане една интердисциплинарна форма на обучение и продължаващо обучение на докторанти и постдокторанти, които в подобни конференции да изнасят свои тези или да развиват някои свои идеи, които по-нататък могат да станат основа на публикация.

3-3

„Това е най-важното, което трябва да направим днес. А именно чрез представяне на вашите теми и разработки основната цел е освен дискусията и вашето индивидуално представяне, да получите въпроси, идеи от колеги, които биха могли да дадат насоки за по-добра работа по темата, която работите и тя да стане публикуема“, каза още проф. Денков.

4-4

Конференцията продължи с представяне на докладите в различните секции – „Стопанство, предприемачество и информационни технологии“, „Педагогика и образование“, „Медии“, „Философия, религия, история“, „Общество, политика, култура“.