Начало / Новини / Новини и събития / Научна конференция „Климентови дни - 2022“

   
Научна конференция „Климентови дни - 2022“

В Аулата на Биологическия факултет се провежда традиционната научна конференция "Климентови дни-2022". Форумът е съпътстван с постерна научна сесия.

Деканът на факултета проф. д-р Стоян Шишков откри събитието и поздрави присъстващите на научния форум и изрази радостта си, че и тази година се спазва традицията да бъде осъществена една младежка научна конференция в Биологическия факултет. Той заяви, че докторанти, постдокторанти и студенти от факултета успешно се класират за разработване на различни проекти – национални и международни, и това днес ще бъде демонстрирано на постерната сесия, изложена във фоайето на факултета.

1-1-5

Проф. Шишков пожела успешна работа и всеки да научи нещо интересно за себе си, което да му е от полза, и призова участниците с интерес да присъстват на презентациите и на постерната сесия.

1-1-6

Конференцията продължи с научна сесия за представяне на проектната дейност на екипи от Биологическия факултет, по време на която проф. Шишков запозна участниците с националната научна програма „Иновативни нискотоксични биологично активни средства за прецизна медицина (БиоАктивМед).

1-1-10

Темите на научната конференция „Климентови дни 2022“ са биоразнообразие и биологично образование, молекулярна биология и биотехнология, екология и устойчиво развитие.

Програма

9-9
3-3
7-7