Начало / Новини / Новини и събития / Малка нощ на театрите в „Алма Алтер“

   
Малка нощ на театрите в „Алма Алтер“

С препълнена зала и бурни аплодисменти премина Малката нощ на театрите, организирана от Университетския театър-лаборатория.

По идея на студентите, изучаващи „Авторски театър“, в Университета се проведе Малка нощ на театрите, парафраза на добилата вече популярност Нощ на театрите, която се проведе през ноември 2016 г. В нея „Алма Алтер“ се включи с пет представления, входът за които беше свободен, което е прецедент за европейското театрално пространство.

В Малката нощ на театрите студентите от Университетския театър поканиха публиката в ъндърграунд пространството „Бял квадрат на бяло поле“, за да се срещне с два дипломни спектакъла: „Септември“ по Гео Милев и „Стремежът към невъзможното нищожество“.

3

Тези срещи провокираха емоционални реакции. Особено силно заживя поемата „Септември“ на Гео Милев в учениците от Националната гимназия за древни езици и култури, Френската езикова гимназия и 144 СУ „Народни будители“, някои от които изразиха задоволството си, че са успели да вникнат още по-добре в творчеството на Гео Милев.