Начало / Новини / Новини и събития / Фотоизложба „Жива вода“

   
Фотоизложба „Жива вода“

С кратка церемония в Биологическия факултет на Софийския университет беше открита фотоизложбата „Жива вода“. Изложбата е с образователна цел и може да бъде разгледана до 25 ноември. Тя се организира от Катедра „Обща и приложна хидробиология“ към Биологическия факултет и „Софийска вода” АД и се провежда в рамките на традиционните Климентови дни на Университета.

Снимките в изложбата представят провеждащите се със студенти и преподаватели изследвания за екологичното състояние, качеството на водите и биоразнообразието на река Искър и язовир Искър, биологични обекти с индикаторно значение, работата по време на учебните практики и др. професионални елементи от управлението на водите. Фотоизложбата е част от проекта „Жива вода“, насочен към повишаването на знанията, уменията и професионалната компетентност на студентите от Биологическия факултет по управление на водните ресурси, водоснабдителния цикъл на град София и биотехнологиите за пречистване на води.

2

На откриването присъстваха деканското ръководство на Биологическия факултет, гости от „Софийска вода“ АД, партньори на Факултета, студенти и преподаватели.

В изложбата участват 50 фотографии, представящи различни аспекти от дейностите по научно-образователния проект „Жива вода“.

3

С приветствено слово от Владимир Гълъбов – старши мениджър на отдел „Комуникации“ на „Софийска вода” АД бе дадено началото на експозицията. Деканът на Биологически факултет доц. Стоян Шишков връчи сертификати за специалните награди на журито, както и отличените на първо, второ и трето място.

На първо място бе избрана снимката на Василена Ангелова. Победителите получиха материални награди под спонсорството на „Софийска вода“ АД.

4
5

Фотографията на Василена Ангелова, отличена на 1-во място

6

Снимка на Милко Кьойбашиев от р. Искър при гр. Самоков, отличена с 2-ро място

7

Снимка пейзаж на Симона Първанова от яз. Доспат с 3-то място