Начало / Новини / Новини и събития / Дни на Франсоаз Долто в България

   
Дни на Франсоаз Долто в България

На 26 ноември 2022 г. по инициатива на „Зеленият двор“, съвместно с Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, Философския факултет и Факултета по педагогика към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, се проведоха за дванадесети път „Дни на Франсоаз Долто в България“. Събитието беше тържествено открито с поздравителен адрес и приветствие от деканите на двата факултета - проф. д-р Лиляна Стракова (ФП) и проф. д.пс.н Соня Карабельова. Слово произнесе и проф. дпн Яна Мерджанова от Факултета по педагогика.

Основната тема на събитието „Думите в тялото на бебето и на малкото дете“ предизвика значителен интерес сред професионалисти в областта на детското психично и телесно здраве, студенти и родители – общо над 200 участници.

1-1jpg

Лекторите д-р Мириам Сежер (психоаналитик от Франция), Наталия Захороднюк (психоаналитик от Украйна), проф. дпн Моника Богданова (психоаналитик, преподавател в Софийския университет), проф. д-р Орлин Тодоров (психоаналитик), гл. ас. д-р Светлина Колева (психотерапевт, преподавател в Софийския университет), д-р Маргарита Тарейн (психотерапевт), Мари-Кристин Лазник (психоаналитик от Франция) и д-р Василена Александрова (неонатолог) фокусираха вниманието на участниците по значими теми и въпроси, като създадоха възможност за задълбочени дискусии.

1-2
1-3