Начало / Новини / Календар / "Звукът на вятъра"

Дом на киното (ул. „Екзарх Йосиф“ 37)

Филмът е в рамките на Фестивала на съвременното китайско кино, организиран за втора поредна година от Институт „Конфуций“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ съвместно с Дома на киното и Културния център на Университета.

Криминален, 118‘ реж. Чън Куофу, Гао Цюншу

В разгара на Китайско-японската война Съпротивата в Китай успява да внедри агенти в контрареволюционния щаб на китайското марионетно правителство. Благодарение на шпионската си мрежа патриотите провеждат множество успешни атаки срещу ключови фигури и обекти на противника. Нашествениците обаче съумяват да поставят хитър капан, който заплашва да провали цялата нелегална мрежа и да разкрие водачите й.

Петима висши служители от щаба са събрани в извънградски замък. Известно е, че единият от тях е Фантома – неуловим агент на Съпротивата, захранващ я с важна вътрешна информация.

Това е филм за страх и саможертва, за лоялност и амбиции. Изненадващи обрати в сюжета и в отношенията на героите очакват зрителя. Краят не е сладникаво щастлив, цената на победата над злото е кървава.

Повече информация за Фестивала на съвременното китайско кино: тук.