Начало / Новини / Календар / Заключителен форум по проект „Майсторски класове за будители“

Аула

На 29 октомври 2015 г. в Аулата на Софийския университет ще се състои заключителният форум по проект „Майсторски класове за будители“.

Събитието включва в програмата си панелна дискусия на тема „Будителството: в ретроспектива и перспектива”, която ще започне в 9.00 часа в Аулата на Софийския университет. Участие в дискусията ще вземат проф. д-р Пламен Митев и проф. дин Христо Матанов от Историческия факултет на СУ, проф. дфн Пламен Макариев от Философския факултет на СУ, проф. дин Цветана Кьосева от Националния исторически музей, проф. д-р Ренета Божанкова от Факултета по славянски филологии на СУ, доц. д-р Радка Василева от Факултета по педагогика на СУ, доц. д-р Георги Лозанов от Факултета по журналистика и масова комуникация на и председател на СЕМ, Анна Калинова от „Трансформатори” и Теодор Василев от Народно читалище „Бъдеще сега”.

В 11.30 часа в Аулата на Софийския университет ще започне официална церемония за връчване на новоучредената награда на Столична община „Будител на годината София 2015” и сертификати за изключителен принос и активно участие в инициативата.

В рамките на заключителния форум по проект „Майсторски класове за будители“ ще се проведе и дискусия за представяне на добри образователни практики с участието на учители-новатори и представители на неправителствени организации. Събитието ще започне в 14.00 часа в Конферентната зала в Ректората.

Проектът „Майсторски класове за будители” стартира през 2015 г. с частичното финансиране на Университетския фонд „Научни изследвания” с цел да съдейства за популяризиране на високи постижения в областта на науката, културата и образованието, изиграли ролята на мащабни обществени стимули за развитие и прогрес на представителите на различни поколения и общности. Основните дейности по проекта бяха свързани с привличането на външни партньори, които със своите текущи събития да станат част от националната инициатива „Майсторски класове за будители” и нейния годишен календар (www.ciino.eu). Благодарение на изключително положителния отзвук много скоро проектът бе подкрепен активно от над 100 организации и дейци в различни сфери на духовността. Сред тях е и Столична община, която по този повод учреди и специална награда „Будител на годината София 2015”.