Начало / Новини / Календар / Връчване на отличията "За жените в науката"

Аула, Ректорат

На 19 ноември 2019 г. от 17.00 часа ще се състои официалната церемония по връчването на отличията "За жените в науката".

Организатори на събитието са Софийският университет „Св. Климент Охридски“, L’Oréal България и Националната комисия за ЮНЕСКО – България.

Програмата "За жените в науката" съществува от 1998 г., когато L'Oréal и ЮНЕСКО учредяват наградите "За жените в науката". Всяка година се отличават пет водещи в света жени изследователки. Следвайки своята цел да стимулират и насърчават жените в тяхната научна кариера, партньорството "За жените в науката" създава и глобална мрежа от Международна, Регионална и Национална стипендиантска програма, за да подкрепи младите жени, които представляват бъдещето на науката.

Стипендиите се присъждат на забележителни млади жени учени в целия свят, като им осигуряват достъп до международна научна общност, насърчават ги и им дават възможност да продължат изследванията в своята научна сфера, като ги подкрепят в момент, който може да е решаващ за тяхната научна кариера.