Начало / Новини / Календар / Университетска телевизия „Алма матер” представя документалния филм на „Ателие” – “Велоеволюция“

БНТ 2 и БНТ Свят

Гледайте филма по БНТ 2 в неделя, 22 март от 13.00 часа; БНТ Свят – неделя, 22 март от 22.40 часа и в понеделник, 23 март от 19.30 часа.

В този филм “Ателие” представя велосипеда като неизменна част от човешката култура. Наблюдаваме пътя от неговото реставриране, до „участието” му в екстремното. В работилницата си 1Bike правят чудеса. Те са колоездачи – ентусиасти. Поправят колела, връщат ги към живот и то със стил. Влагат творчество и много душа в работата си. В работилниците си в София и Дряново те възстановяват и създават невероятни велосипеди. За тях тези велосипеди са “практичен символ на свободата”, който пази духа на своето време. Целта е да накарат хората да ги използват повече за транспорт в градската среда. Работят усилено, за да се влюбиш в колелото си и то да стане неразделна част от ежедневието ти.

ATELIE_KOLELA_3

Във филма ще видите и планинско и екстремно колоездене, наричано още “Downhill bike” (надолу по склона) - от романтичните витошки пътеки, до трасето за downhill в Локорско.

ATELIE_KOLELA_6
ATELIE_KOLELA_5