Начало / Новини / Календар / Университетска телевизия “Алма матер” представя документалния филм на Ателие” - “Кастинг”

БНТ Свят

В “КАСТИНГ” ще разберем как избират актьорите, които виждаме в американските филми и защо българските актьори искат да са на тяхно място.

Ванина Кондова e създатeл на уъркшопа “Кастингът и градът”, в който български актьори правят упражнения и тренировки за явяване на кастинги. Това е обучение, фокусиранo върху подготовката и протичането на прослушванията в Ню Йорк - защо и как се провеждат те и какво можем да откраднем от вече проверените правила там.

ATELIE CASTING_6

Ванина завършва НАТФИЗ "Кр. Сарафов" в класа на проф. Димитрина Гюрова с награда за най-добра актриса, след което става първият актьор от България, специализирал създадената от Дейвид Мамет и Уилям Мейси “Practical Aesthetics Technique” в Atlantic Acting School, Ню Йорк. През 2012 получава виза за изключителни възможности в сферата на изкуството и науката. Живее и работи в Ню Йорк, САЩ, преподава в театрален уоркшоп Back2Basics, играе и е продуцент в The White Listed Theatre Company.

 

ATELIE CASTING_5

Историята на Ванина е доказателство за това, че “животът е сцена” и всеки ден се явяваме на кастинг, в който имаме само един шанс да покажем най-доброто от себе си.

ATELIE CASTING_2