Начало / Новини / Календар / Трета световна конференция „Разбиване на организираната престъпност: идентификация, анализ и противодействие“

Аула, Ректорат

На 5 и 6 юли 2019 г. Софийският университет ще бъде домакин на Третата световна конференция „Разбиване на организираната престъпност: идентификация, анализ и противодействие“, организирана от Европейския консорциум за политически изследвания (ECPR).

ECPR обединява изследователи и преподаватели от най-престижните университети и изследователски центрове в Европа, високопоставени служители в службите за борба с организираната престъпност и асоциирани членове от целия останал свят. Предишните две конференции се проведоха в Неапол, Италия (2015) и Бат, Великобритания (2017).

Участие в конференцията в София са потвърдили над 60 участници от всички континенти, които ще представят последните върхови постижения в научните изследвания върху противодействието и превенцията на организираната престъпност. Участие ще вземат и представители на академичните среди, студенти, неправителствения сектор и държавната администрация от Република България.