Начало / Новини / Календар / Театрален форум: "Човекът и природните бедствия"

Театрална зала, Ректорат

На 9 май от 11.00 часа в Театралната зала в Ректората ще се проведе театралният форум: "Човекът и природните бедствия" под ръководството на доц. д-р Р. Василева.

Три сценични пърформанса /импресии/, представени от ученици от три паралелки от трети клас на 105-то училище "Атанас Далчев"-София. Учениците, посредством Stage Body Action , разказват вълнуваща драматична история, която се развива в три части. Всяка част представя феномени, сътворени от хората или природата, които се намират в причинно следствена връзка. Новото поколение Z ще ни покаже какво ще се случи, ако не се вземат мерки!

Ще видите: Страхотните Боклучени чудовища; Пак този Парников Ефект! и Триумфът и падането на Нейно Величество Водата.

Драма учители на учениците са студенти от четвърти курс на специалност „Неформално образование“. Форумът се осъществява с подкрепата на Образователен театър "Забавна наука" и е част от програмата на Центъра за иновации в неформалното образование на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Събитието се организира от Факултета по педагогика и се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.