Начало / Новини / Календар / „Свое и чуждо (теоретични рефлексии и актуални социални практики)“

Заседателна зала 1, Ректорат

На 8 и 9 юни 2015 в Заседателна зала 1 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за четвърта поредна година ще се проведе годишната конференция на SIETAR - България на тема „Свое и чуждо (теоретични рефлексии и актуални социални практики)“. Събитието се осъществява в партньорство със сдружение „ЕТНОТОЛЕРАНС“ и списание „Реторика и комуникации“.

SIETAR (Society for Intercultural Education, Training and Research) - Общество за интеркултурно образование, обучение и изследвания - www.sietarbulgaria.org - е най-голямата световна интердисциплинарна мрежа на практици и учени в областта на междукултурните отношения. В европейския клон на SIETAR членуват (индивидуално или чрез национални организации) повече от 3000 професионалисти (www.sietar-europa.org). SIETAR - България е част от европейската мрежа на SIETAR от 2008 г.

В конференцията ще вземат участие преподаватели и докторанти от български университети – Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Техническия университет в София, Югозападния университет „Неофит Рилски”, Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, Русенския университет „Ангел Кънчев”, Европейския политехнически университет - а също така експерти от бизнеса и образованието.

plakat_sietar2015