Начало / Новини / Календар / Световен ден на Институт „Конфуций“

Институт "Конфуций", бул. „Александър Стамболийски“ 82 (вход от ул. „Опълченска“).

На 30 септември Институт „Конфуций“ към Софийския университет чества за четвърта поредна година Световния ден на Институт „Конфуций“. Този празник се отбелязва във всички Институти „Конфуций“ по цял свят. Тази година акцентът е върху традиционното китайско бойно изкуство „Тайдзицюен“.

Гостите ще имат възможност да дегустират благоуханен китайски чай по време на чаена церемония, да се насладят на изкуството на калиграфията, традиционното изкуство за изрязване на хартия „Дзиенджъ“, да вземат участие в открит урок по китайски език и турнир по тенис на маса.

1111

Всеки, който иска да получи повече информация за дейността на Институт „Конфуций“, предстоящи събития, курсовете по китайски, изпитите HSK и др., ще може да го направи в обособения Информационен кът. Част от програмата на празника ще бъдат също поздрави от фолклорен ансамбъл „Българани“ и от ученици от столичните училища с изучаване на китайски език.

Заповядайте на 30.09.2016г. от 11 до 15ч в двора на Институт "Конфуций", бул. „Александър Стамболийски“ 82 (вход от ул. „Опълченска“).