Начало / Новини / Календар / СУ ще бъде домакин на конференцията ESTIDIA

Философски факултет, Ректорат

В периода 29 – 30 септември 2017 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе четвъртата по ред конференция ESTIDIA. Тази година научният форум е под надслов Dialogues without borders: Strategies of interpersonal and inter-group communication. Организатори на събитието, в което ще вземат участие над 100 учени и изследователи от 25 държави, са Философският факултет на Алма матер и Институтът по реторика и комуникации.

Водещи лектори на конференцията ще бъдат проф. Корнелия Илие от Университета в Малмьо, Швеция и президент на ESTIDIA (European Society for Transcultural and Interdisciplinary Dialogue) и Хелън Спенсър-Отей от Университета Уоруик във Великобритания.

Докладите са разпеределени в десет секции: Глобализация и политическа комуникация; Стратегически комуникационни практики; Интеркултурна и междуличностна комуникация; Идентичност, език и комуникация; Комуникационни модели в образованието; Комуникация в изкуствата, музеите и бибилотеките; Медиен дискурс в Европа и миграцията; Интернет и социални мрежи; Хумор и комуникация; Организационна култура и диалог.

Учените ще представят резултатите от своите изследвания в четири семинара: (Не) учтивост в (румънския) политически дискурс; Център, полупериферия, периферия в (теле)визуален диалог; Разнородните лица на конфликта в политическия дискурс; Идентичността на мигрантите: от политически разкази до живи преживявания.

В рамките на събитието ще бъдат представени книги на участници в конференцията, публикувани в престижни издателства, сред които Palgrave Macmillan, Springer и други.

1