Начало / Новини / Календар / Софийският университет става част от световната TEDx общност

Аула, Ректорат

На 11.05., събота, от 09:00 часа в Аулата на СУ ще се проведе TEDxSofiaUniversity. Вдъхновени от международния TEDx формат, група студенти реализират конференцията за втора поредна година.

TED е световна серия от конференции, създадена с мотото “Идеи, които си струва да бъдат споделени”. Започнало като четиридневно мероприятие в Калифорния преди 30 години, днес TED продължава мисията си в целия свят. В този дух съществува и формата на TEDx - местни, независимо организирани събития.

Тази година TEDxSofiaUniversity провокира гостите си с мотото “Weird or classy? Choose Your Side”. Дванадесет изявени личности от сферата на бизнеса, науката и изкуството ще вдъхновят публиката със своите лични и професионални истории, представени под формата на кратки лекции. Сред заглавията на темите се открояват екстравагантната “Как да се провалиш в живота?” на Златин Георгиев - бивш волейболист и понастоящем управител на Promedica24 в България. Технологичният стратег Йонко Чуклев дръзко ще разчертае неподозираните възможности, които крие “България през 2035 година”, а предприемачът Антоан Шотаров ще постави публиката пред безмилостен ултиматум с лекцията си “Еволюирай, иновирай или умри”.

От TEDxSofiaUniversity акцентират върху международното участие в лицето на лектори от Кеймбридж и Калифорния, а главният организатор Атанас Нейчев коментира: “TEDx общността в България се развива непрестанно. Атмосферата на Аулата на СУ, съчетана със страхотните идеи на лекторите, предразполагат към едно незабравимо преживяване.”

“За нас е изключително важно на 11-ти май да споделим заедно с гостите ни ценностите на запазената традиция, класическия дух и вдъхновяващия стремеж към иновации”, допълва Ива Руснакова, част от организационния екип на конференцията.

Билети за TEDxSofiaUniversity може да закупите онлайн на сайта.

За актуална информация следете събитието във фейсбук страницата https://www.facebook.com/events/2090709934298434/ и https://www.facebook.com/TEDxSofiaUniversity.

111