Начало / Новини / Календар / Софийският университет се включва в Европейските дни на наследство

Софийски университет "Св. Климент Охридски"

На 17 септември 2016 г. Софийският университет „Св. Климент Охридски“ ще се включи в тазгодишното издание на Европейските дни на наследството. Най-старото и авторитетно висше училище се присъединява за първи път към инициативата на Министерството на културата и Столичната община, която се осъществява съвместно с посолството на Франция и Френския институт в България.

В Ректората на Софийския университет гостите ще имат възможност да посетят Университетската библиотека „Св. Климент Охридски“, Аулата, Музея на Софийския университет, Музея по палеонтология и исторична геология, Музея по минералогия, петрология и полезни изкопаеми, емблематичните аудитории 272-ра и 65-та.

Отворени за посещение ще бъдат Биологическия факултет и Богословския факултет на Софийския университет, Астрономическата обсерватория и Ботаническата градина - София.

В 10.00 часа и в 14.00 часа ще започнат организирани посещения в:

- Ректората на Софийския университет, бул. „Цар Освободител“ № 15. Сборен пункт на входа на Университетската библиотека;

- Богословския факултет на Софийския университет, пл. "Света Неделя" № 19. Сборен пункт на входа на факултета;

- Биологическия факултет на Софийския университет, бул. „Драган Цанков“ № 8. Сборен пункт на входа на факултета;

- Астрономическата обсерватория на Софийския университет в Борисовата градина;

- Университетската ботаническа градина – София, ул. „Московска“ № 49.

Във времето от 10.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 16.00 часа столичани и гостите на града ще имат възможност да посетят Аулата и трите музея в Ректората - Музея на Софийския университет, Музея по палеонтология и исторична геология, Музея по минералогия, петрология и полезни изкопаеми.