Начало / Новини / Календар / “Щастливеца” по Алеко Константинов - Живият театър и новите медии

Театрална зала, Ректорат

Представяме ви последния епизод от поредицата Живият театър и новите медии - "ЩАСТЛИВЕЦА" по Алеко Константинов!!!

Очакваме Ви в салона на Алма Алтер или оналйн в реално време на страницата на Живият театър и новите медии или в You Tube каналите на Живият театър и Theatre - studio 4xC!

Непосредствено след спектакъла можете да се включите в последната отворена дискусия на финалния епизод на онлайн предаването с водещи Маглена Гуркова и Диан Ставрев !

Годината, в която честваме 160 години от раждането на Щастливеца на България - Алеко Константинов и 75 години от раждането на големия български актьор - Стефан Попов, представяме спектакъла “Щастливеца” - едно виртуозно кабаре, истинско, живо, пленително.

Един спектакъл, който ще ви срещне с Бай Ганьо, ще ви отведе до Чикаго и назад, ще затанцуват кокетките, ще усетите миризмата на параходите и железниците, министър ще се качи на сцената, па накрая всички ще изядем по една круша и ще запеем:

 

“Ниагара, Ниагара, Ниагара

най -голямата ни водна морска гара,

падаш отвисоко,

плуваш надълбоко,

обичам те…”

Режисьор: Николай Георгиев

Хореограф: Петя Йосифова - Хънкинс

Музика на живо:

Георги Арсов- китара;

Жулиян Желязков-пиано;

Андриян Асенов - кахон.

 

С участието на четири майсторски подготвени млади актриси.

Запазете своя безплатен билет: www.ticketsource.co.uk/alma-alter или на тел. 0888353732

Спектакълът се реализира с подкрепата на Министерство на културата, Европейски корпус за солидарност и Фонд научни изследвания към Софийски университет.

 

Проектът се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по програма ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ

 

Щастливеца