Начало / Новини / Календар / Съвместна изложба на Стефан Алтъков и Лаура Димитрова

Галерия "Алма матер"

Изложбата се представя от Катедра „Изобразително изкуство” на Факултета по начална и предучилищна педагогика и Културният център на СУ

Откриването на изложбата ще бъде на 26 май от 18.00 часа. Тя може да бъде разгледана до 12 юни 2015 г.

В своята юбилейна изложба, проф. Стефан Алтъков (ръководител на Катедра „Изобразително изкуство” към ФНПП на СУ) ще покаже творби от различни периоди от опитите му като живописец в търсене и отстояване на творческата му идентичност. Те демонстрират трайния интерес на автора към историята, философията и литературата като постоянни източници на вдъхновение в епохата на постмодернизма.

Определящи за неговата живопис са фигуративността, текста, експресията, символа, минимализма, импровизацията, които художникът развива през годините. Настоящата изложба е по повод 60-годишния юбилей на Стефан Алтъков.

Доц. Лаура Димитрова ще представи творби, създадени през последните две години, които съчетават образи и текстови послания – алюзия за излизане от границите на линейно протичащото време и подреденото пространство. Основният използван материал е рециклираната хартия, която изгражда и същевременно натоварва творбите ѝ със своите предишни истории. Материал, който според авторката носи смисъла на непрестанната промяна, на съмнението във вечното и неотменното, на стремежа да се открие красотата на нетрайното.

poster-exhibition-ver3