Начало / Новини / Календар / "Ромео и Жулиета или сонет за безсмъртната любов"

Театрална зала, Ректорат

Постановка: Николай Георгиев

По текстове на: Уилям Шекспир

С участието на: Илианна Сербезова, Георги Арсов, Константин Кучев, Марко Дженев, Пламен Момчилов, Фасика Мелаку, Ким Думанон, Моника Методиема, Андриян Асенов

Вход: Свободен (запетайка на лявата ръка)

Режисьорът Николай Георгиев се впуска към една от най-класическите и същевременно емблематични пиеси в световната драматургия, но не за да я постави на сцена, а за да срещне човекът-зрител с едно момиче-ангел – Илиана Сербезова. Неин партньор е Георги Арсов, познат на широката публика от музикалния формат „Х-фактор“. Те се отказват от мислите, от логиката си, от морала, от семейството и обществото си и откровено заявяват „Аз не съм Ромео“, „Аз не съм Жулиета“.
Оръжие в битката на двете големи фамилии Монтеки и Капулети са хореографиите на Петя Йосифова, а в подкрепа на любовта на Георги и Илиана е авторската музика на Константин Кучев. Спектакълът е решен в стилистиката на бедния театър. Декорите липсват. Остава само срещата между човеците.
„Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ е част от програмата „Шекспир – съвременен и жесток“, която до момента включва заглавията „Хамлет или три момчета и едно момиче“, „Време е за Лир“, „Ричард – кой Ричард“ и „Аз, лейди Макбет".

romeo_i_zhulieta