Начало / Новини / Календар / РЕ-ТУР: "Кула-убежище" на Станислав Памукчиев

+359 Gallery (водна кула в кв. Лозенец, ул. “Галичица” 9)

„Кула убежище“ е необичаен проект, разположен в сянката на изкуството, призована от траекториите на Шелинговия „ступор на разума“, Лакановата „няма реалност“, „криптовата инкорпорация“ на Дерида и „стратегическата красота“ в „некомуникативното ядро на изкуството“ на Перниола. Сянка, която отхвърля цялостните обяснения и възпрепятства всички възможни типологически знания за сетивата и свързаните с тях естетически упражнения, медитации и нагласи.

"Кула-убежище" на известния български художник и професор в НХА Станислав Памукчиев е следващата спирка на РЕ-ТУР - инициативата за опознаване и осмисляне на съвременното изкуство на Културния център на Софийския университет.

Самият художник ще води тура из произведението, заедно с куратора на изложбата Петер Цанев, а страничният поглед ще бъде на проф. Георги Каприев.

Заповядайте на 16 април, събота от 17 ч. във водната кула в Лозенец (+359 Gallery), час преди официалното отваряне на галерията за посетители. Вход свободен. Изложбата се гледа най-добре по здрач!

***

РЕ-ТУР е инициатива на Културния център за всички, които искат да опознаят и осмислят съвременното изкуство. Посещаваме важни събития от софийския художествен календар, получаваме личен тур от авторите или кураторите им, а после с помощта на външен експерт обсъждаме видяното и търсим други гледни точки.

Повече за РЕ-ТУР: https://culturecenter-su.org/re-tour/

Повече за изложбата: https://bit.ly/3NFxMI1

Pamukchiev