Начало / Новини / Календар / Публична лекция на тема "Испанската журналистика днес"

ФЖМК, ул. "Московска" 49

Във Факултета по журналистика и масова комуникация ще се състои публична лекция на Рамон Перес Маура на тема "Испанската журналистика днес".

Рамон Перес Маура е журналист, заместник-директор на АБС (ABC), ежедневник, в който реализира цялата си професионална кариера от 1989 г. и където по настоящем води страниците за политически мнения и анализи. Сътрудник в приложението „ABC Cultura” и коментатор в програмите „La linterna” и „Herrera en COPE” на радио KOПЕ (COPE).

Бивш Генерален секретар на Европейския съюз на ежедневниците (European Dailies Alliance), обединяващ Le Figaro, The Daily Telegraph, ABC и Die Welt. Бивш Главен Редактор на Internacional и кореспондент на Oriente Medio със седалище в Кайро. Като пратеник на АБС пътува в над петдесет страни в Европа, Африка, Америка и Азия. Сътрудничил е и в различни испански издания- Política Exterior, Nueva Revista, Veintiuno – и други от Аржентина, България, Чили, Колумбия, САЩ (The Wall Street Journal), Франция и Перу. Член на Административния съвет на Изследвания на външната политика А.Д. (Estudios de Política Exterior S.A.), на Научния съвет на кралския институт за международни изследвания и стратегии Elcano и Президент на Испанския комитет за Паневропейски съюз.

Водещ на събитието ще бъде проф. Лазар Копринаров от Югозападния университет в Благоевград.

Събитието се организира от Посолството на Испания у нас в рамките на "Дни на испанската култура и цивилизация".