Начало / Новини / Календар / Прожекция на филма „Анжел Вагенщайн: Изкуството е оръжие“

Зала 243, Северно крило, Ректорат

На 19 октомври 2017 г. от 14.00 ч. в зала 243 на Софийския университет ще бъде прожектиран филма „Анжел Вагенщайн: Изкуството е оръжие“ на документалистката от САЩ Андреа Саймън. Прожекцията ще бъдат последвана от дискусия с гостуващата режисьорка Андреа Саймън и с г-н Анжел Вагенщайн. Събитието се организира съвместно от Посолството на САЩ в София и Факултета по класически и нови филологии.

Филмите на американската документалистка Андреа Саймън обследват връзката между политика, култура и религия в различни исторически времена и на различни места по света. Работите й се определят като впечатляващи във визуално отношение и провокативни в интелектуален аспект. Нейният последен филм „Изкуството е оръжие“ е посветен на българския режисьор, автор и общественик Анжел Вагенщайн и ще бъде излъчен в рамките на кино-литературния фестивал „Синелибри“. Филмът е бил показван на шест фестивала досега и е спечелил наградата на публиката на Филмовия фестивал за Югоизточна Европа в Лос Анжелис в началото на 2017 г.

На 20 октомври 2017 г. от 18.00 ч. филмът „Изкуството е оръжие“ ще бъде излъчен в Американския център в София (Пл. „Славейков“ № 4А).

На 23 октомври 2017 г. от 18.30 часа ще има представяне на филма и в „Лъки Дом на киното“ в Пловдив.

1