Начало / Новини / Календар / Премиера на „Наследниците. Антология на нова полска драматугия”

Библиотека "Филологии", Ректорат

На 19 ноември 2015 г. (четвъртък) от 17.00 ч. в библиотека Филологии ще се състои премиерата на „Наследниците. Антология на нова полска драматугия”. Събитието е по време на международния театрален форум „Алтер Его 2015”, организиран от Театър-Лаборатория „Алма Алтер” съвместно с Полския институт в София и издателство „Black Flamingo”.

За значението и приноса в европейската култура на полската драматургия ще говори съставителят на антологията проф. Яцек Копчински – историк на полската литература, театрален критик, главен редактор на списание „Театър”, ръководител на Център за изследвания на съвременната полска драматургия към Полската академия на науките. От българска страна антологията ще бъде представена от проф. дн Виолета Дечева. Откъси от включените пиеси ще изпълнят актьорите от Театър-Лаборатория „Алма Алтер”.

Вход свободен

Събитието се организира от Университетската библиотека съвместно с Университетския театър и Полския културен център и се провежда в рамките на традиционните Климентови дни на Софийския университет.

Drama2a