Начало / Новини / Календар / Премиера на документалния филм भारत – एक अनुभव („Да преживееш Индия“)

Университетския театър-лаборатория @лма @лтер, Ректорат

На 28 ноември, 2015 г. (събота), в Университетския театър-лаборатория @лма @лтер от 17: 00 часа ще се състои премиерата на документалния филм भारत – एक अनुभव („Да преживееш Индия“), създаден от преподаватели и студенти в специалност Индология с финансовата подкрепа на Посолството на Република Индия в София и на Индийския съвет за културни връзки, Делхи.

Документалният филм भारत – एक अनुभव („Да преживееш Индия“) представя специалност Индология, която вече повече от 30 години е сред авторитетните академични специалности на Софийския университет. Той проследява сложния и понякога драматичен път в развитието и утвърждаването на специалността, нейните основни цели, постижения и перспективи. Филмът показва как студентите и преподавателите от специалност "Индология" на СУ „Св. Климент Охридски“ постепенно я превърнаха в една „малка Индия“ в България.

Филмът е на хинди със субтитри на български език.

Събитието се организира от Катедра „Класически изток“ към Факултета по класически и нови филологии на СУ и се провежда в рамките на традиционните Климентови дни на Софийския университет.