Начало / Новини / Календар / Поклоннически път „Рилският Чудотворец”

Богословски факултет

За десета поредна година, с благословията на Софийската света митрополия, Богословският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” организира Поклонническия път „Рилският Чудотворец”.

През тази година има и по-специален повод, защото се навършват 550 г. от връщането на мощите на светеца в Рилската св. обител. Поклонниците отново ще изминат пътя от София до Рилския манастир в молитвено литийно шествие и богослужения, в атмосфера на приятелски разговори и духовни беседи.

Както винаги досега, Поклонническият път „Рилският Чудотворец“ ще започне на 1 август в 9 ч. в столичния храм „Св. София“ с Божествена Св. Литургия и ще се премине пеша през Витоша, Верила и Рила. В навечерието на шестия ден, празника Преображение Господне, поклонниците ще пристигнат в Рилския манастир, за да участват в тържествената Св. Литургия и да се поклонят пред мощите на св. Йоан Рилски.

Поканени са всички приятели и почитатели на Всебългарския Покровител и Светец да се присъединят към това начинание. За повече информация: http://www.rilskipoklonnik.bg/