Начало / Новини / Календар / „Покажи ми“ организира традиционен Рицарски турнир и бал

Аула, Ректорат

В Аулата на Софийския университет за пета поредна година ще се проведе традиционният вече Рицарски турнир и бал, организиран от организацията „Покажи ми“ и приятели под патронажа на шестте благородни ордена, домакини на събитието:

• Ордена на знанието и мъдростта

• Ордена на силата и благородството

• Ордена на радостта и хармонията

• Ордена на вдъхновението и фантазията

• Ордена на красотата и изяществото

• Ордена на ритъма и проявлението

Рицарският турнир и бал събира деца и пораснали да се забавляват с образователни игри, докато измислят истории, пеят и танцуват. В края на деня всеки участник получава посвещение в рицарство като признание за смелостта, постоянството, креативността, учтивостта, благородството и всички качества, в които от малки вярваме, че ни помагат да пораснем такива, каквито мечтаем.

Осмото издание е по-специално, защото за пръв път регламентът позволява като активни участници да се включат и малки, и големи, докато търсят своя път като герои от Света на Познатото в Света на Необикновеното. Предстоят приказни срещи със супер герои, талантливи вълшебници и добротворци.

Благородници от всеки орден напътстват участниците в игрите и ги подкрепят в създаването на личната им вдъхновяваща история.

Турнирът протича в няколко кръга, съпътствани от концертни изпълнения. Гост – изпълнителите се пазят в тайна до деня на събитието като част от съкровищницата с изненади за участниците.

Празникът завършва с посвещение в рицарство от Краля на турнира.

Тази година събитието следва откриването на учебната година с покана към учениците и техните учители като гости на събитието. За участие е необходима предварителна регистрация на: http://pokajimi.com

Рицарският турнир и бал се провежда с подкрепата на Фондация „Професор доктор Георги Лозанов и професор доктор Евелина Гатева”, Софийския университет „Св. Климент Охридски” и много приятели.

Програма на турнира по часове:

14:00 - 14:30 - Регистрация

14:30 - 15:30 - Откриване

15:00 - 15:30 - Начало на игрите

18:00 - 18:30 - Посвещение и закриване