Начало / Новини / Календар / Откриване на изложбата „Да обичаш дивото. Монголия“

Галерия "Алма матер", Ректорат

На 26 февруари 2018 г. от 19.00 часа в Галерия „Алма матер“ ще бъде открита изложбата с фотографии на Петя В. Димитрова, Румяна Христова и Калоян Радев „Да обичаш дивото. Монголия“. Изложбата може да бъде разгледана до 16 март 2018 г.

Изложбата представя гледната точка на трима българи, посетили Монголия. В края на 2016 година авторите на снимките Петя В. Димитрова, Румяна Христова и Калоян Радев, заедно с Красимир Вълков, изминават 8000 километра от Москва през Байкал и Улан Батор до пустинята Гоби. Историята на това пътешествие оживява на страниците на книгата „Да обичаш дивото. Монголия“. Половин година след издаването й, приключенците ви канят да се потопите в очарованието на дивото, като разгледате кадри от пътуването им.

Чрез снимките и цитати от книгата се пресъздават малко познатите за западния човек измерения на живота в пустошта. Отвъд спокойствието и връзката с природата, той е суров и наситен с трудности, отразяващи се във вярата на местните обитатели и в черти от характера им.

08-4
09-3-lageryt krai Bayanzag
05