Начало / Новини / Календар / Открита лекция на проф. Хуанг от Сеулския национален университет

Зала 604 на Факултета по химия и фармация /бул. "Джеймс Баучър" 1/

Лекцията на проф. Хуанг е на тема Theories of Digital Convergence for the Fourth Industrial Revolution Education: People, Technology Development, Convergence and DIGITALOGY.

Проф. Хуанг разработва изследвания в областта на телекомуникациите и информационните науки. Следвал е в Университета в Колорадо (1996) и Университета в Питсбърг (2000). След завършването си от 2000 до 2003 г. е асистент в програмата по телекомуникации на Университета Сиракуза в САЩ, а по-късно започва да преподава в Инженерния колеж на Сеулския национален университет в Корея в Интердисциплинарната програма по технологичен мениджмънт, икономика и политики..

Бил е ръководител на международна ИТ програма като програмен директор със задачата да образова международни специалисти по ИТ политики от цял свят. Членува в неправителствената организация „Учени и инженери без граници“.

Проф. Хуанг е основател на интердисциплинарен изследователски институт, чиято цел е да изследва и разбере социалната екосистема, основана на новите познания, икономика и култура, въз основа на новото технологично развитие