Начало / Новини / Календар / Отчетна пресконференция по проект на Стопанския факултет

Конферентна зала, Ректорат

В сряда, 31 август 2016 г., в 11.00 часа в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет ще се състои отчетна пресконференция на членовете на екипа по проект BG09 „Линейно квадратични игри и приложения“.

Проектът BG09 „Линейно квадратични игри и приложения“ се провежда в рамките на програма BG09 „Фонд за стипендии на Европейското икономическо пространство“ в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (2009-2014) и се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. За реализацията на този проект Софийският университет „Св. Климент Охридски” чрез своя Стопански факултет получи безвъзмездна финансова помощ по Програма BG09 „Фонд за стипендии на Европейското икономическо пространство“ в рамките на ФМ на ЕИП (2009-2014), финансирана от ФМ на ЕИП (2009-2014) на стойност 72 048,60 евро.

Проектът навлиза в заключителната си фаза. Ще бъдат отчетени резултатите от двете основни дейности – научноизследователска работа и организиране и провеждане на докторантски курс. Постиженията в научноизследователската работа включват научни публикации, представени в научни списания с отворен достъп, реферирани списания в базата данни Скопус, списания с импакт фактор, както и представяне на международни научни конференции в чужбина.

В рамките на проекта бе подготвен и проведен докторантски лекционен курс в областта на линейно квадратичните игри. В курса участваха докторанти и магистранти от Стопанския факултет на Софийския университет, Стопанския факултет на Техническия университет и Института по системно инженерство и роботика към БАН. Утвърдени учени от Норвегия, Румъния и България участваха като лектори в докторантския курс.

В резултат на изпълнението на дейностите по проекта бяха създадени тесни контакти между преподаватели от Стопанския факултет на Университета, изследователи от Института по системно инженерство и роботика към БАН и преподаватели от Норвежкия университет за наука и технологии.