Начало / Новини / Календар / Отбелязване на патронния празник на Факултета по педагогика

Заседателна зала 1, Ректорат

На 11 май 2022 г. в Деня на светите братя Кирил и Методий Факултетът по педагогика ще отбележи патронния си празник.

Празникът ще започне в 9.30 часа с поднасяне на венци на паметника на Светите братя Кирил и Методий.

В 10.00 ч. в Заседателна зала 1 ще се проведе водосвет, а след това ще бъдат поднесени приветствия от ректорското и деканското ръководство.

В рамките на патронния празник на факултета, от 10.45 ч. официално ще бъдат връчени почетни отличия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" на проф. дпн Нели Иванова и на проф. д-р Бончо Господинов.

Програмата ще продължи с публична лекция на проф. дпн Моника Богданова „Социална работа в полето на ранното детско развитие“, която ще започне от 11.30 ч.

В 12.30 ч. проф. д-р Гинка Механджийска ще изнесе публична лекция на тема "Функционална автономия и психосоциални потребности в напреднала и старческа възраст: фокусът на геронтологичната социална работа“ .

Отбелязването на празника на факултета ще продължи с публична лекция на проф. д-р Лиляна Стракова „От граждански ценности към гражданско образование“, която ще започне от 14.30 ч. А от 15.30 ч. е началото на публичната лекция на доц. д-р Силвия Върбанова „Постмодерна трансформация в обществото и влияния върху индивидуалното развитие" .

Празникът ще продължи с представянето на нови книги и заглавия.