Начало / Новини / Календар / Отбелязване на 700 години от смъртта на Данте Алигиери

Заседателна зала 1, Ректорат

Специалност „Италианска филология“ отбелязва 700 години от смъртта на Данте Алигиери в рамките на XXI Седмица на италианския език по света със своя проект „Да опознаем Данте“, дело на студентите от лекционните курсове по „Средновековна италианска литература“, „Историческа граматика“, „История на италианския език“ и „Превод“ през летния семестър на академичната 2020/2021 г.

Проектът включва двуезична дидактическа изложба, посветена на живота и творчеството на великия поет, и двуезичен сборник „Стихове“ с превод на непознати за българския читател творби на Данте.

Представянето на изложбата и на книгата ще се проведе на 18 октомври 2021 г. в Заседателна зала 1 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от 16.00 ч. в присъствието на Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара, посланик на Република Италия в България, г-жа Верена Витур, директор на Италианския културен институт в София, проф. д-р Мадлен Данова, декан на ФКНФ, доц. д-р Георги Жечев, ръководител на катедра „Романистика“, преподаватели и студенти от катедра „Романистика“, колеги и почитатели на италианския език и култура.