Начало / Новини / Календар / Официална премиера на книгата „Свидетел на историята“

Аула, Ректорат

Официалната премиера на книгата „Свидетел на историята“ ще се състои на 22 юни (вторник) от 11:00 ч. в Аулата на Софийския университет в присъствието на Нейно превъзходителство Херо Мустафа, посланик на САЩ в България. Книгата ще бъде представена от проф. д-р Веселин Методиев и доц. Михаил Груев.

Мемоарите на известния американски дипломат Чарлс Е. Болън стават достъпни за българския читател едва днес, с почти петдесетгодишно закъснение. Изданието съдържа много архивни снимки и документи, някои от които се публикуват за първи път.

Името на този забележителен човек доскоро бе известно в нашата страна само на професионалистите, които отдавна задълбочено следят развитието на отношенията между двата колоса Русия и Съединените щати. Чарлс Болън намира място сред най-активните участници в тези взаимоотношения от момента, в който след Октомврийската революция се подновяват дипломатическите отношения между СССР и САЩ (едва през 1934 г.), до края на кариерата му след четирийсет години активна дипломатическа дейност.

pokana-premiera-bolan