Начало / Новини / Календар / Обучително-консултативен семинар „Академични предизвикателства“

Университетска научна база „Цветан Бончев“, Гьолечица

От 12 до 14 май Факултетът по педагогика, Учебно-научната лаборатория по експериментална и професионална педагогика „Проф. д-р Петър Нойков“ и Центърът по професионално и кариерно развитие организират за седми пореден път обучително-консултативен семинар „Академични предизвикателства“ със студенти от специалности „Педагогика“, „Социални дейности“ и „Неформално образование“ и чуждестранните Еразъм студенти към факултета.

Целта на семинара е конструктивно обсъждане и формулиране на предложения за оптимизиране на обучението, професионалната подготовка и реализация на студентите. Акцентът през тази година ще бъдат следните проблеми:

- академичните предизвикателства в резултат на новите учебни планове,

- проектиране на работа по студентски инициативи и оптимизиране на организирания студентски академичен живот,

- проблеми на студентското самоуправление, менторство и участие в органите на управление и живота на академичната общност;

- разширяване на интеграцията в академичната общност;

- алумни дейностите във факултета.

По време на семинара се очертават възможностите и перспективите за професионално развитие чрез програмата „Еразъм +“ чрез участието на чуждестранните студенти, които представят своите държави, университети и факултетите, откъдето идват.

Събитието се организира от Факултета по педагогика и се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".