Начало / Новини / Календар / Нощ на влюбените: “Красавицата и Звяра” “Ромео и Жулиета”

Театър "Алма Алтер"

19:30- “Красавицата и Звяра”

За първи път на сцената на Театър-Лаборатория ''Алма Алтер'', ви предлагаме възможността да видите приказката, която е вълнувала поколения човешки сърца през годините. ‘Красавицата и Звяра‘‘, една от най-обичаните истории в света на киното и литературата, се качва на сцената на Театър-Лаборатория ''Алма Алтер''. Спектакълът е базиран на филма на ‘‘Дисни‘‘ от 1991 г. Ще имате възможността да чуете: ‘‘Наш гост бъди‘‘, ‘‘Приказка една‘‘, ‘‘Бел‘‘ и още много песни, които носят духа на една от най-магичните любовни истории. Сцената ще танцува, актьорите ще случват, а магията ще скрием в розата…

20:30- “Ромео и Жулиета”

Постановка: Николай Георгиев
Хореография: Петя Йосифова
Участват: Георги Арсов, Илианна Сербезова, Марко Дженев, Пламен Момчилов, Фасика Мелаку, Константин Кучев, Мирела Иванова, Ким Думанон, , Моника Методиева, Андриян Асенов
Начало: 19:30 ч.
Вход: Свободен (запетайка на лявата ръка)

Режисьорът Николай Георгиев се впуска към една от най-класическите и същевременно емблематични пиеси в световната драматургия, но не за да я постави на сцена, а за да срещне човекът-зрител с едно момиче-ангел – Илианна Сербезова. Неин партньор е Георги Арсов, познат на широката публика от музикалния формат „Х-фактор“. Те се отказват от мислите, от логиката си, от морала, от семейството и обществото си и откровено заявяват „Аз не съм Ромео“, „Аз не съм Жулиета“.
Оръжие в битката на двете големи фамилии Монтеки и Капулети са хореографиите на Петя Йосифова, а в подкрепа на любовта на Георги и Илиана е авторската музика на Константин Кучев. Спектакълът е решен в стилистиката на бедния театър. Декорите липсват. Остава само срещата между човеците.
„Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ е част от програмата „Шекспир – съвременен и жесток“, която до момента включва заглавията „Хамлет или три момчета и едно момиче“, „Време е за Лир“, „Ричард – кой Ричард“ и „Аз, лейди Макбет".

Romeo i Julieta